30 stycznia 2023
pieczywo Kraków, tradycyjna piekarnia Kraków

Jakie pieczywo powinno się kupować?

Pieczywo to podstawa jadłospisu człowieka w naszej kulturze. Produkowane jest z wody, soli, mąki, mleka, środków spulchniających (zwykle zaczynu chlebowego albo drożdży) i różnych dodatków ulepszających smak wypieków, takich jak sezam, mak lub słonecznik.

Dlaczego należy spożywać pieczywo?

Pieczywo jest jedzeniem niezwykle bogatym w mnóstwo różnorodnych składników odżywczych i energetycznych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją przede wszystkim białka, aminokwasy i węglowodany. Należy wspomnieć jednocześnie o błonniku, jak również wielu witaminach, których najwięcej zawiera ciemny, wieloziarnisty chleb.

Pieczywo w Krakowie

Najlepiej nabywać pieczywo w piekarniach tradycyjnych. Tylko wtedy ma się pewność, iż spożywane produkty zawsze są świeże.
Z wyśmienitych wypieków i niesamowitej troski o klienta słyną szczególnie krakowskie piekarnie, sławiące się nieustającym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich pieczywo wypiekane jest z pasją, jedynie według sprawdzonych przepisów, co jest gwarancją dobrego smaku i najlepszej jakości użytych składników.

Nasza siedziba:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]